Wespen

Home > Wespen

Wespen

Vooral in de zomerperiode kunnen wespen zeer hinderlijk zijn: ze hebben dan nl. koolhydraten (zoetigheid) nodig voor hun larven en komen dan op onze ijsjes en limonade af. Ziet u tijdens deze periode wespen in en uitvliegen in de muur of onder het dak, dan hebben ze daar een nest.

Probeer nooit de vliegopening(en) van een nest dicht te stoppen. De wespen zullen net zolang zoeken of knagen tot ze een andere uitgang hebben gevonden. Op die manier kunnen ze in grote aantallen ook binnen terechtkomen.

Door de gevaren die het bestrijden van een wespennest met zich meebrengt is het verstandig deze bestrijding door een gekwalificeerd bedrijf te laten verrichten: bel voor een afspraak 046 433 3977.


Horzels (Hoornaar)

Horzels lijken op wespen maar zijn 3 keer zo groot en maken nogal geluid. In tegenstelling tot wespen zijn zij niet agressief. Het zijn insecten-eters en dus zelfs heel nuttig.

Hebben horzels echter hun nest op een heel hinderlijke plek gebouwd, kan bestrijding toch noodzakelijk zijn. Bel voor advies : 046 - 433 3977