Vogels

Home > Vogels > Overige vogels

Mussen

Mussen komen vrijwel overal voor. Bij levensmiddelverwerkers zoals bakkerijen zorgen ze voor onhygiƫnische situaties. Omdat de levensmiddelensector met HACCP regelgeving en de Warenwet te maken heeft, ontkomt men niet aan maatregelen. Huismussen (Passer domesticus) doen hun naam eer aan. Ze doen in hun leven alles in een gebied met een straal van 600 meter. Daar eten, drinken, slapen , paren en broeden ze. Van elkaar leren ze waar ze kunnen eten. Ook hoe en wanneer ze een gebouw moeten binnenkomen.

Vervuiling

In de levensmiddelensector is elke (mogelijke) vervuiling ongewenst. Zelfs aan de kwaliteit van diervoeder worden hoge eisen gesteld.

Wering en Vangen

Wering is belangrijk om mussen buiten de deur te houden, maar zij blijken vaak zo slim om onder vrachtwagens en palletwagens mee te rijden naar binnen! Zelfs plastic flappen en luchtsluizen houden de mussen niet buiten.

Vangen is hier dan de enige optie. Dit kan uiteraard alleen met vergunning: zie www.BIJ12.nl . 

Spreeuwen

Spreeuwen hebben in de nazomer de gewoonte om gezamenlijk hun slaapplaatsen op te zoeken. Dit gaat gepaard met veel geluidsoverlast en uiteraard mest.
Het gaat hierbij vaak om honderden en zelfs duizenden spreeuwen, niet alleen in woonwijken maar ook in open loodsen van fabrieken etc.
Deze spreeuwen kunnen worden gedwongen hun slaapplaatsen elders op te zoeken, waar zij geen overlast veroorzaken.
Deze arbeidsintensieve maar zeer succesvolle methode hebben wij in het verleden toegepast voor diverse opdrachtgevers.

Advies: www.BIJ12.nl .